Rensningsritual

Rensningsritualer

Alle tager bad, men få renser sindet. Det har en pris. Er du villig til at betale den?

De fleste mennesker tager et brusebad om morgenen. Vi starter på en frisk, gør os klar til dagen og dens udfordringer. Det føles rart at dufte godt og være klar til det, der venter forude. Vi renser vores mund, gnubber tænderne godt og grundigt. Klar til smil og charme.

Det er alt sammen godt, men vi har faktisk brug for at udvide repertoiret.

Det fremherskende tankesystem i verden er det frygtbaserede. Der er masser af ting at bekymre sig om; jobbet, økonomien, børnene, kæresterne eller ægtefællerne, miljøet, volden, stofferne. Jeg kunne blive ved, men du har fanget pointen.

Alle mennesker oplever stress på tankeniveau

Okay, måske ikke hele tiden, men før eller siden befinder vi os alle i en stresstilstand. Risikoen er, at du oplever mental stress uden at vide det.

Det moderne menneske presses nemlig hver dag. Jeg taler ikke om den arbejdsrelaterede stress, men derimod livsstressen; vi bliver irriterede i den evindelige bilkø, beklager os, når ungerne ikke rydder op og raser måske, hvis mødetider ikke overholdes. Det er ikke sikkert, at vi viser det indre stormvejr, men vores sind er i kog.

Har man et rimeligt roligt og balanceret liv, skal man blot tænde en skærm og bliver dermed automatisk vidne til den store smerte i verden. Bum! Så er man fanget. Hvis du ønsker dramaer eller føler trang til at dømme de ’dumme’, er Nyhederne en sikker vinder.

Vi er primært optaget af fortiden og fremtiden. Vi hænger fast i fortiden og bekymrer os for fremtiden. Mange oplever tankemylder, når de skal sove på grund af en trist eller svær oplevelse fra dagen, der går på hæld. Vi er urolige indeni, og det ødelægger nuet og det skønne liv, vi er blevet givet.

Det er ikke ufreden værd

Vores sind skal renses præcis som tænderne skal børstes. Hver dag, og for nogens vedkommende måske flere gange om dagen.

Når vi ikke renser vores sind og får styr på vores tanker, oplever vi irritation, frygt, bekymring og skuffelse. Hver dag! Hvis du tror, du ikke besidder nogle af disse følelser, så vil jeg opfordre dig til at være opmærksom på dine tanker og følelser bare én enkelt dag. Bingo! Vi har alle sammen tanker, der forstyrrer den indre fred. Den fred der i realiteten er vores fødselsret og mest naturlige tilstand.

Vores sande essens er indre fred, kærlighed og glæde, men da det overvejende tankesystem i denne verden er frygtbaseret, mister vi forbindelse til vores sande essens. Den gode nyhed er, at du kan genskabe denne forbindelse.

Det er nødvendigt med en daglig praksis, hvor du renser dit sind og dine tanker, hvis du ønsker et liv i mental balance. Når du er i mental balance, lever du med et åbent hjerte. Du deltager i livet og er nærværende. Du rives ikke længere med af dramaerne. Du brokker dig ikke. Du bagtaler ingen. Du er til stede med glæde, rummelighed og kærlighed til alt, der er. Du er, hvor du er, uden at ønske at du var et andet sted.

Lyder det som noget du kunne bruge? Så læs fluks videre……

Hjælpsomme forslag

Det mentale brusebad skal helst tages fra morgenstunden. Det behøver ikke tage lang tid, men jo mere tid du bruger, des bedre resultater vil du få. Resultatet, vi arbejder hen mod, er indre fred og balance. Hvis det er helt nyt for dig, starter du med blot 10-15 minutter og gerne som noget af det første, du gør hver morgen.

Du skal have etableret en form for ritual eller rytme. Præcis som når du tager dit fysiske bad. Du har garanteret nogle vaner for, hvornår du tænder og slukker for vandet og hvor håndklædet hænger. Det mentale brusebad kan have ritualer som at tænde et stearinlys, sætte dig et helt bestemt sted, trække et særligt tæppe om dig osv. Det er vigtigt, at du gør det samme hver dag, så det langsomt bliver en vane. Jeg laver altid en kop kaffe og går tilbage i min seng, sætter puderne rigtigt og kigger ud ad vinduet, hvor mine øjne beruses af grønne træer og smuk udsigt. Sid nu helt stille og bliv bevidst om dine tanker og dine følelser. Skriv det gerne ned, for eksempel i stikordsform. Gå lidt på opdagelse ved at stille åbne hv-spørgsmål, som for eksempel:

  • Hvordan har jeg det?
  • Hvilke tanker er mit sind optaget af?
  • Hvordan har natten/dagen (følelsesmæssigt) været?
  • Hvilken følelse er den stærkeste lige nu?

Hvis du synes, det er svært at mærke følelserne eller finde ord for det, du føler, kan du have værdi af mit inspirationsark. Det købes her og leveres som en pdf-fil i din indbakke.

Døm ikke dine tanker og følelser. Bare vær med dem og skriv dem gerne ned. Særligt hvis du vil arbejde og forløse det, der skaber uro, irritation, bekymring osv., bør du skrive din observationer ned. Forbliver de i dit hoved, risikerer du at glemme dem eller forklejne dem senere på dagen. Skriv ned og vær ærlig overfor dig selv.

Hvis du bare vil ’fixes’, skal du ikke læse videre

Det mentale brusebad fixer ikke noget i dit liv. Det giver dig bevidsthed, og bevidsthed er vejen til et balanceret liv, der leves i nuet.

Jeg arbejder med to tankesystemer, som jeg kalder henholdsvis Frygtens Vej og Kærlighedens Vej. Tanker fra Frygtens Vej støjer og ødelægger nuet. Som tidligere nævnt er det her, vi opholder os det meste af vores vågne tid. Når vi ønsker at leve i nuet, være i mental balance og mærke livets essens, må vi forlade Frygtens Vej. Men først må vi opdage, at vi er på Frygtens Vej og det er det, vi bruger det mentale brusebad til. Vi bliver bevidste om den mentale støj, der ødelægger vores indre fred.

Når du gennem dine daglige mentale brusebade har fået øje på det, der driller, kan du begynde at arbejde aktivt med at forløse det. Der kan være flere måder at arbejde med det på, for eksempel:

  • 1-1 samtaler med en kyndig fagperson.
  • Anvende skriveterapi (Læs eventuelt materiale af James W. Pennebaker).
  • Tag min onlineforløb på 30 dage. Du kan læse mere om det her.

Hvad får jeg selv ud af mentale brusebade?

Jeg har benyttet mentale brusebade i mange år, men i starten var det sporadisk. Det føltes godt, når jeg gjorde det, men det blev først livsændrende, da jeg valgte at være kompromisløs. I dag går der ikke en dag, hvor jeg ikke tager mit brusebad. Okay, måske smutter det nogle dage om året, men ikke mange. Jeg er ikke perfekt og heldigvis for det.

I dag mærker jeg stor forskel på de dage, hvor jeg tager mit mentale brusebad og de dage, jeg ikke gør. Jeg interagerer med verden på en helt anden måde, når jeg har renset mit sind. Jeg er gladere, mere rummelig og i balance. Jeg deltager ikke i nyttesløse diskussioner, men nyder god meningsudveksling. Jeg kæmper ikke med noget eller nogen. Jeg giver og modtager uden modstand. Livet er så meget bedre, når jeg har taget mit mentale brusebad. Det er kommet for at blive i mit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.