Fitting In 2 1

Jeg ville for enhver pris elskes

Kender du fornemmelsen af ikke at høre til? Det kan være på jobbet, i skolen, i din familie eller det område du bor i. Jeg har stiftet bekendtskab med den følelse mange gang i mit liv, men det er en følelse, der kan være svær at sætte ord på.

Lad mig prøve ved brug af symboler.

Mit dybeste ønske er at blive elsket som den jeg er. Jeg har kun oplevet ganske få relationer, hvor det rent faktisk skete. Ubetinget kærlighed og fuld accept er svære størrelser for mange mennesker, inklusiv mig selv.

Gennem det meste af mit liv har jeg forsøgt at gøre mig trekantet, orange og sød for at blive elsket og accepteret. Det meste af mit liv har jeg følt mig som gåsen på billedet; anderledes og forkert placeret.

Jeg følte ofte, at jeg ikke hørte til og forsøgte derfor at tilpasse mig. Men det er en virkelig dårlig strategi at lave om de grundlæggende ting i sig selv. Det kan man jo ikke. Det vidste jeg bare ikke, for det startede meget tidligt i mit liv. Faktisk dengang jeg var en lille pige og bare ville elskes. Jeg var villig til at gøre hvad som helst for at blive elsket og accepteret.

Min strategi blev at fortie, hvem jeg i virkeligheden er. Jeg skjulte de sider af mig selv, som jeg fornemmede, ikke passede ind hos dem, jeg var sammen med. Mine kvaliteter (som jeg skjulte i håb om, ikke at blive afvist eller fordømt) forsvandt længere og længere væk. Over tid mistede jeg kontakten til mit Sande Jeg.

Det var smerteligt og jeg forstod ikke hvorfor. Jeg var jo bare en lille pige på udkik efter kærlighed og accept. Smerten var ikke fysisk og ingen så den. Den viste sig mere som nedtrykthed, usikkerhed og tavshed. I dag forstår jeg, at smerten opstod, fordi jeg vendte min sande sjæl ryggen og i stedet forsøgte at tilpasse mig. Til sidste kunne jeg ikke mærke mig selv, og det kunne andre heller ikke. Det skabte grobund for et hav af misforståelser i mine relationer.

Der findes ingen at placere skyld hos. Det var ikke min skyld, eller de andres skyld. Vi gjorde alle vores bedste. Det er det, mennesker gør – deres bedste. Det handler ikke om skyld eller dumhed. Det handler højst om misforståelser, der kan blive til lærerige erfaringer.

Gennem terapi og indre spirituelt arbejde opdagede jeg langsomt, at jeg slet ikke er trekantet og orange. Jeg er derimod rund, grøn og kærlig (og meget mere). Med den indsigt kan jeg tage helt andre og langt bedre beslutninger for mig selv og min fremtid. Og det gør jeg så – hver dag – i kærlighed til mig selv og mit Sande Jeg.

I dag har jeg en finjusteret GPS i mit sind og min mave. Jeg går på kompromis i mine relationer, men jeg sælger ikke længere ud af min sjæl og mine værdier.

  • Tilpasser du dig eller hører du til, der hvor du er?
  • Indgår du sunde kompromisser eller sælger du ud af din sjæl?

Hvis du oplever ‘negative’ følelser, kan det være tegn på, at noget skal undersøges og måske ændres. At lave et eftersyn af det liv vi lever, kan med fordel være et tilbagevendende tiltag. Personligt oplever jeg, at det er i den øvelse og gerning, jeg finder kilden til min lyksaglighed og taknemmelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.