You Feel Good, You Fell Bad (2)

Find lykken i det bevidste ansvar

Jeg vandre og vandre. Gennem livet. Op ad bakke, ned ad bakke, gennem mudder og over skønne marker. Jo længere jeg kommer, des bedre forstår jeg værdien af at tage ansvar. Ikke bare ansvar for min handlinger, men også ansvar for mine tanker og følelser. For fem år siden kendte jeg ikke dette specifikke ansvars potentiale.

At arbejde med sit ansvar for tanker og følelser, handler om nu’et men har sine rødder i fortiden.

Jeg er optaget af nu’et. Fortiden interesserer mig ikke så meget. Jo da, jeg værner om minderne og elsker at se billederne i fotoalbummet. Men mest af alt, værner jeg om nu’et. Fortiden strækker sig fra igår til dengang jeg blev født. At gøre op med fortiden – tilgive og give slip – er det stærkeste værktøj til indre glæde, jeg kender.

Jeg elsker min fortid, for den har været med til at skabe den, jeg er i dag. I dag værdsætter jeg alle de svære relationer og situationer, der har været. De har lært mig de vildeste ting om mig selv og livet. Men jeg havde det med at hænge fast i fortiden. Jeg bebrejdede, søgte at forstå, krævede, ønskede og håbede. Jeg troede, jeg havde brug for, at andre gjorde noget, for at jeg kunne være lykkelig. Den misforståelse har jeg sluppet, og det har bragt mig et intenst nu, jeg ikke kendte i tiden før tumor Ruth blev mig bekendt.

Jeg er færdig med at hænge fast i fortiden. Jeg er færdig med at være offer, og deri ligger min lykke og livsglæde.

Jeg har VALGT ikke at være offer for noget som helst. Det kan man faktisk…men det vidste jeg ikke. I dag ved jeg, at når jeg har det følelsesmæssigt svært, så er jeg kommet til at vælge offerrollen. Ikke bevidst. Det sker nærmest per automatik i den ubevidste del af sindet. Og derfor skælder jeg ikke mig selv ud. Jeg kan ikke gøre for det, når noget sker i mit ubevidste sind, men jeg er ansvarlig for at opdage det – i hvert fald hvis jeg vil være uforskammet glad og ovenud lykkelig. Og det vil jeg!

Jeg vandre og vandre. Men nu er jeg mere bevidst. Fra nu til nu til nu, kan jeg vælge, hvad jeg vil tænke om det, der synes at ske omkring mig. Jeg har mit frie valg med hensyn til, hvordan jeg vil fortolke livet og dets hændelser. Valget står mellem frygt eller kærlighed.

Jeg er en fredelig kriger, et spirituelt væsen, der tager det ansvar, som universet har givet mig. Jeg har erfaret, at alt bliver så meget nemmere og sjovere, når jeg tager ansvar for mine følelser, og de tanker der skaber mine følelser.

This Post Has One Comment
  1. Tak for et super blog indlæg og tillykke med den nye indsigt og din vilje til at kigge på det som er svært – du er en stor inspiration..☀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.