Glitter Rose Aflang

Livet er som en smuk rose med torne

Hvordan du griber rosen, afgør din tilstand – både fysisk og mentalt.

Måske handler livet slet ikke om hvad der sker, men hvordan vi håndterer det, der sker. Hvordan vi forvalter det liv, vi er blevet givet?

Der var engang hvor mine livskriser bragte mig til spørgsmålene: Hvorfor sker det her? Hvorfor mig?

Ved et af mine sidste besøg hos en dødende veninde, skreg hun i smerte: ”Hvad har jeg gjort galt, siden jeg fortjener det her?”. Jeg kunne intet gøre for at fjerne hendes smerte. Det var hjerteskærende.

Da jeg selv fik konstateret kræft, startede mit livs sværeste og vigtigste rejse. Det var og er rejsen til opvågning og forståelse af livet i et helt nyt, og langt større, perspektiv.

Jeg har konstateret, at det ikke hjælper at spørge hvorfor. Svaret på det spørgsmål vil for altid forblive et mysterium. For at heles efter tilværelsens oplevede katastrofer (naturkatastrofer, brand, overgreb, sygdom mm.) må vi spørge hvad, og ikke hvorfor. Det kan bringe os ud af lidelsens gabestok.

  • Hvad kan jeg lære af denne situation?
  • Hvad kan jeg gøre for at bevæge mig fremad?
  • Hvad lærte jeg af denne situation, som vil hjælpe mig i fremtiden?

Forestil dig en rose, der langsomt falder ned fra himlen. Du har god tid. Rosen er symbolet på en hændelse, der er sket. Fordi hændelsen allerede er indtruffet, kan du ikke forhindre den. Du har god tid. Tid til at tænke, mærke og overveje. Hvordan vil du gribe rosen? Valget står mellem skarpe torne eller en blid blomst. Vil du gribe den i luften eller lade den lande og derefter samle den op? Hvad gør du?

Hvad du vælger, afgør din fremtidige tilstand. Vær vågen og bevidst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.