Valget To Veje

Hvis du skal dø om fire år…..

…lever du så det liv, du ønsker?

Det spørgsmål stillede jeg mig selv for mange år siden. Jeg var i dyb sorg efter tabet af min veninde, som var fire år ældre end jeg. Jeg havde mistet min fortrolige livskammerat, og med hende, mistede jeg min livsgnist. I klitterne på Hornbæk Strand sad jeg mutters alene med tankemylder og et hav af følelser, som jeg ikke anede, hvad jeg skulle stille op med. Jeg var depressiv i mange måneder og rejsen tilbage til et meningsfuldt liv blev lang og sej.

Jeg brugte et særligt informationssystem til at få fat i livet igen. Nøglen til systemet kan også blive din.

Verdens vigtigste informationssystem

Verdens vigtigste informationssystem kan sikre dig lykke, glæde og mening med livet. Det kører 24 timer i døgnet og du har direkte adgang til det. Det er gratis og kræver ingen fysiske redskaber. Du kender systemet men det er ikke sikkert, du er bevidst om det. Der er kun ét krav for adgang til systemet.

Det er vores følelser jeg taler om, og kravet er nærvær. Vores følelser er som informationssystemer. De fortæller os alt, hvad vi har brug for at vide. Hele tiden. Der findes to kanaler, eller veje, i informationssystemet.

Den negative – Frygtens Vej – kan opleves sådan her:

“Jeg vil skilles”. Ordene rammer som hårde slag i dit ansigt. Din mave krymper sig sammen og alt står stille et kort sekund. I næste nu overmandes du af et tankemylder: “Hvad med børnene?”, “Det kan du da ikke”, “Vi må da kunne finde ud af det her”. Bekymring, uro og måske angst fylder dit univers. Dine følelser taler til dig. “Pas på. Farer forude”, advarer de dig.

Den positive – Kærlighedens Vej – kan se sådan ud:

Du fornemmer smilet på din mund og mærker glæden helt ned i maven. Lige dér, i det sekund, ved du, at du er det helt rigtige sted. Du er i flow med livet, måske sammen med et helt særligt menneske. Dit informationssystem taler klart og tydeligt. “Herligt. Mere af det”, hvisker følelserne til dig.

Porten til det liv, du drømmer om

At have adgang til sit informationssystem er essentielt. Jeg kender kun ganske få mennesker, som er trænet i at lytte til deres informationssystem. Langt de fleste har brug for at træne denne disciplin, præcis som de styrketræner, træner golfslag eller øver sangstemmen.

Når man er trænet i at lytte til sit informationssystem, kan man begynde at navigere efter det og skabe det liv man ønsker og drømmer om.

Følelsernes sprog er faktisk meget konkret. Vores udfordring er, at vi er følelsesmæssige analfabeter og ikke har lært systemet at kende. Og så er vi jo lige vidt. Det giver stor mental smerte både hos det enkelte menneske og i vores samfund.

Dit informationssystem kører 24 timer i døgnet og giver dig altid to muligheder. Du kan:

  • ignorere informationerne og leve videre med de glæder og sorger du møder på din vej. Du vil opleve momenter af glæde og lykke, men skuffelser, tomhed og måske endda ensomhed, vil være en del af dit liv. Det er Frygtens Vej og du møder ofte også vrede her.
  • lytte og bruge informationerne til at tage magten over dit liv. Denne vej, som er Kærlighedens Vej, vil bringe dig harmoni, glæde, indre ro og retning. Du vil opdage, at der er en særlig mening med dit liv og nye døre vil åbne sig for dig.

Pendulering er afgørende

Kunsten er at navigere mellem de to veje. Livet vil altid være en pendulering mellem de to veje, hvor det gælder om at være mest muligt på Kærlighedens Vej. Frygtens Vej er din ven, som fortæller dig, at din kurs er skæv og skibet skal rettes op. Kærlighedens Vej bekræfter, at du er på rette spor igen.

Jeg har trænet denne pendulering i flere år nu, med konkrete resultater, og i dag lærer jeg mennesker at pendulere mellem de to veje.