Indianer Og Ulve 911x340

Spilder vi tiden med at fodre den forkert ulv?

Er livet kort eller føles det blot kort, fordi vi spilder tiden med intetsigende ting og rutiner, som vi end ikke stiller spørgsmålstegn ved, men blot lader os opsluge af? Fjernsyn, internetaktiviteter og dramaer, der ofte kun skaber ubehag og sjældent forløsning gennem læring.

I forbindelse med mine livskriser har jeg ofte tænkt over, og forsøgt at vurdere, om jeg var på rette kurs. Jeg har siddet mange timer på Hornbæk strand, kigget ud over havet, mærket vinden og livet ruske i mig. Flere gange har jeg valgt at ændre kurs. Jeg har skiftet job, forladt relationer for at lade nye åbenbare sig og fulgt de kald, der bankede i mit hjerte. Jeg har nydt mine indre GPS justeringer, men har også følt utrygheden ved at forlade det kendte, for at gå nye veje.

Jeg blev rigere i hjertet af mine valg og værdsatte mit mod til at følge min sjæls visdom. Jeg forestillede mig, at jeg skulle være produktiv og bidrage til bruttonationalproduktet til langt op i firserne. ”Jeg har masser af tid og mulighederne er utallige”, tænkte jeg.

Men dagen kom, hvor en cancerdiagnose slog benene væk under mig og sendte mig på førtidspension. ”FUCK! Det var sgu da ikke planen”. Jeg har bidt i græsset, raset og ligget i fosterstilling mens gråden gennemrystede min krop.

En bombe ændrede mit liv for altid. En streg blev tegnet i sandet. Min udløbsdato blev pludselig noget, der optog både mig, min læge og mine kære. Rædselstanker blev sendt i omløb og uvisheden blev en del af vores hverdag.

En gammel indianer fortalte engang sine børnebørn:
”I ethvert menneskes liv er der en frygtelig kamp. En kamp mellem to ulve. Den ene: frygt, vrede, misundelse, grådighed, arrogance, selvmedlidenhed, nag og bedrag. Den anden: glæde, kærlighed, ydmyghed, tillid, gavmildhed, sandhed og medfølelse.”
Et af børnene spurgte: ”Bedstefar, hvilken ulv vinder?”
Den gamle så ham i øjnene og svarede: ”Den du fodrer.”

Hvilken ulv fodrer du?

Jeg har gjort op med frygten. Det har været en krævende rejse, men jeg kom i mål og gevinsten er, at jeg i dag lever et langt mere intenst og bevidst liv. Jeg er lykkelig og har fundet mit indre balancepunkt, hvorfra alt i dag udspringer. Mit liv er blevet smukkere.

Det er en forvandling gennem handling og det kan jeg takke mig selv for.

Vi modtager ikke et kort liv, men gør livet kort; vi ødsler det bort med ligegyldige aktiviteter, trivialiteter og store mængder frygt. Det er som om vi ikke lægger mærke til det. Måske fordi tiden ikke er materiel, fordi den ikke er synlig. Og vi bruger løs af tiden som om den var gratis og uendelig. I den yderste nød, når livskriser vælter os omkuld, tvinges vi til at se, at mange år er gået. ”Med hvad?”, spørger vi undrende os selv.

Din levetid standser aldrig op. Men gør du? Bare lige for at tjekke om du lever det liv, du ønsker og drømmer om?

Hvis du ikke ved, kan mærke eller fornemme hvad du drømmer om, og hvad der gør dig lykkelig, er du altid velkommen til en coaching session hos mig. Jeg ved, at vi sammen kan finde ind i dit hjerte, der hvor alle svarene ligger gemt som perler på en snor. Vær velkommen….